Renhållning

Minimeringsmästarna

lorem

Mimimeringsmästarna

Minimeringsmästarna

Minimeringsmästarna genomförs över hela landet och varje region har sitt eget projekt i projektet. Sörmland är – för andra gången – med på tåget och vi på Sörmland Vatten tillsammans med Flen, Vingåker och Katrineholm deltar i nära samarbete. Dessutom står kommunerna Trosa, Nyköping och Oxelösund samt Länsstyrelsen, Trobo och Nyköpingshem, bakom projektgruppen.

Tillsammans når vi en #nöjdpunkt!

Hemmet väller över av grejer, tiden räcker inte till, pengarna försvinner till höger och vänster och samtidigt så läser vi nyheterna om att vi befinner oss i en rådande klimatkris. Får du ångest? Det är du inte ensam om. Men hur ska vi göra för att vända på steken? Hur når vi punkten där vi är nöjda och tillfreds med det vi redan har och får mer tid för familj och vänner?

I Minimeringsmästarna får hushåll i hela Sverige tävla mot varandra i att minska sina avfallsmängder och hur vi kan leva mer hållbart. Tillsammans når vi en #nöjdpunkt och minskar på klimatavtrycket!

Digitala minimeringsmästare

Förutom att de utvalda hushållen deltar i Minimeringsmästarna kan alla som vill kan bli Digitala minimeringsmästare. Det innebär att du deltar i tävlingen genom att göra utmaningar och dela hur du gjort det i dina sociala medier. Rapporterar du in utmaningarna  på Minimeringsmästarnas webbplats har du chans att vinna mindre priser och kan stötta din  kommun i kommunkampen.

Följ @minimeringsmastarna (på instagram och facebook) för att bli en Digital minimeringsmästare!