Driftinformation

Driftinformation

Vad händer på ledningsnät eller med sophämtningen just nu?

Bild på renssilen i en diskho.

Läckan i Hälleforsnäs är lagad

2023-11-18 kl. 15.00

Vi är nu åter i ”normal” drift och vattentornet fylls på.
Vattenkärrorna blir kvar i Hälleforsnäs under helgen då det även fortsatt kan uppstå missfärgat vatten och luft i vattnet. Missfärgat vatten åtgärdar du enklast genom att spola tills det blir klart igen.

Kärrorna placerats enligt nedan:

  • Två stycken vid Folketshus
  • En stycken vid Grönviksvägen 4.

Tack återigen för ert tålamod och förståelse!


2023-11-18 kl. 09.20

Vi har fått lite påringningar om att vattnet inte kommit till alla.  Vattnet bör snart vara hos alla men det kan dröja lite hos några när vattenledningsnätet fylls.


2023-11-18 kl. 05.40

Läckan är lagad och vattnet släpps nu på igen till hela Hälleforsnäs.

Om du får missfärgat vatten avhjälper du det genom att spola tills vattnet är klart igen. Det kan även förekomma variationer i trycket, vilket kan ta något dygn innan det återgår till det normala.

Vattenkärror vid Grönviksvägen 4 och Folketshus står kvar tillsvidare.


2023-11-17 kl. 23.10

Tyvärr tar det ytterligare ett tag innan läckan är nu lagad, men arbetet fortsätter nu ikväll/natt.


2023-11-17 kl. 20.20

Vi behöver tyvärr meddela att vi måste invänta ytterligare material för att laga läckan. Material är i skrivande stund på väg till oss från en närliggande kommun. Arbetet fortsätter för att få ihop ledningen under kvällen för att vi ska kunna släppa på vattnet ikväll.

Vi tackar för ert tålamod och vattentankarna finns fortfarande på tidigare annonserade platser.

Efter att vi släppt på vattnet igen kan det vara missfärgat och det kan förekomma variationer i trycket. Detta kommer att stabiliseras så småningom, när vattnet återgått till det normala.


2023-11-17 kl 20:00

Lagningen fortsätter för att få ihop ledningen, men den är inte helt klar än.
Följ informationen här på hemsidan.


2023-11-17 kl 17:25 

Grävningen fortsätter och i skrivande stund har vi just lokaliserat ledningen.  Nu börjar den fysiska lagningen av själva ledningen. Följ informationen löpande här på hemsidan.

Grävmaskin som gräver efter trasig ledning

Efter att vi släppt på vattnet igen kan det vara missfärgat och det kan förekomma variationer i trycket. Detta kommer att stabiliseras så småningom, när vattnet återgått till det normala.


2023-11-17  kl 15.00

Grävning är nu påbörjad.

Vi påminner om att när vi kommit ner till ledningen och lagningen påbörjas kommer hela Hälleforsnäs vara utan vatten. Undvik att öppna kranarna hemma, vi meddelar här på vår hemsida när vattnet är åter.

Efter att vi släppt på vattnet igen kan det vara missfärgat och det kan förekomma variationer i trycket. Detta kommer att stabiliseras så småningom, när vattnet återgått till det normala.


2023-11-17 kl 14.00

Läckan är som vi meddelat tidigare förhoppningsvis hittad och grävning är på gång. När det lagas kommer boende i Hälleforsnäs fortsatt ha avstängt vatten.

Vattenkärror kommer att stå kvar enligt placering nedan. Vi kan i nuläget inte säga något om tidsplanen, vi återkommer så fort vi vet mer.


2023-11-17 kl. 10:55 En läcka är hittad vid infarten till Hälleforsnäs när du kommer från Flen
En läcka är hittad som vi omgående kommer att laga. Vi kan tyvärr inte säga om det är hela orsaken, det får vi återkomma om. Grävning kommer påbörjas inom kort.

Vattenkärrorna kommer stå kvar tillsvidare på nedan nämnda platser.


2023-11-17 kl 10:50 Ändrar placering av vattenkärran inom ca 30 och påfyllning av vatten i kärrorna är påväg
Nya placeringar av vattentankar: Coop, Folkets hus samt ny placering Grönviksvägen 4 (tidigare stationen).


2023-11-17 kl. 10.10 Nästa steg i läcksökningen har nu påbörjats med avgränsningar

För dig som kund innebär det att vattnet kommer stängas av till och från. Vattenkärror finns utplacerade på Coop, Folketshus samt vid Stationen. Vänligen hämta ditt vatten där.
Tack för förståelse och tips.


2023-11-17 kl. 07.35 Fortsatt läcksökning i Hälleforsnäs

Du som bor i Hälleforsnäs – Var sparsam med vatten. Hämta vatten för hygien och mat från vattenkärror som är placerade vid Coop, Folketshus samt Stationen.

Även Mellösa kan påverkas av läckan genom att de får lägre tryck i ledningarna.


2023-11-17 kl. 05.00 Letar stor vattenläcka i Hälleforsnäs

Nattens arbete med att leta en läcka i Hälleforsnäs fortsätter. Prognosen är att närmsta timmen är kommer samhället vara utan vatten eller väldigt lite vatten.

Ser du någon plats som har mycket vatten samlat där det inte brukar vara vatten är vi tacksamma om du ringer vår beredskap 0150-800150.

Vattenkärror är på väg ut till följande platser: Coop, Folketshus samt vid Stationen.

Följ informationen här på hemsidan.


2023-11-16 kl. 23.20 Förmodad läcka i Hälleforsnäs

Det går mycket vatten i Hälleforsnäs och vi är på väg ut för att söka efter läckan.  Ser du vatten på en plats i Hälleforsnäs där det inte brukar vara vattensamlingen ring gärna vår beredskap på 0150-800150. Tillsvidare uppmanar vi till sparsamhet. Ev. avstängning av vattnet kan ske akut under natten/förmiddagen.

Tack på förhand för förståelsen och sparsamheten.

Tillbaka

Anmäl dig till vår sms-tjänst.

Vår sms-tjänst använder vi enbart för att kunna informera dig om driftstörningar och andra händelser som kan påverka dig som fastighetsägare.