Aktuellt

Ta del av våra senaste nyheter.

Naturbild med träd.

Minimeringsmästarna Sörmland söker deltagare

Minimeringsmästarna är en tävling för hushåll i hela Sverige som vill minska på onödiga saker, utgifter, stress och klimatavtryck. I ett års tid inspireras deltagarna till att leva mer hållbart och tävla mot andra hushåll i den stora Sverigekampen! Tävlingen sätter igång i september 2021 och drivs av Göteborgsregionen (GR) med stöd från Avfall Sverige.

Sörmland ställer upp som en stark utmanare i startfältet och vi söker nu deltagare!

Så går det till
Under ett år får deltagarna ses på fem olika tematräffar (både digitalt och fysiskt) – om hållbar konsumtion, matsvinn, farligt avfall, delande och textil. Utifrån dessa teman ska deltagarna genomföra olika utmaningar, som att testa second hand, pimpa en möbel, byta prylar eller laga mat på rester, och samtidigt sprida sina erfarenheter via sociala medier. Deltagarna får poäng för hur de genomför sina utmaningar och hur mycket de minskar sitt avfall.

– När vi i Sörmland anordnade Minimeringsmästarna första gången 2017 skapade tävlingen stort intresse och avtryck på många plan. Det känns därför väldigt roligt att startskottet nu
går för en andra omgång och att vi dessutom ställer upp och tävlar mot ett 50-tal kommuner runt om i Sverige! Vi ser fram emot att få många ansökningar från taggade sörmlänningar!”
Karin Sundby, projektledare Minimeringsmästarna Sörmland

Minimeringsmästarna Sörmland arrangeras av kommunerna Nyköping, Trosa, Oxelösund samt Länsstyrelsen Södermanland, Nyköpingshem och Trosabygdens Bostäder. Tillsammans med
Sörmland Vatten och Avfall ingår även kommunerna Flen, Vingåker och Katrineholm.

Ansök till Minimeringsmästarna nu!
Blir du sugen på att delta i Minimeringsmästarna? Alla typer av hushåll kan söka – ensamhushåll, familjer, kollektiv eller par, så länge ni bor på någon av de platser som medverkar i projektet. Du kan ansöka via www.minimeringsmastarna.se/anmalan fram till den 15 september. Vi ser fram emot din ansökan!

Tillbaka