Aktuellt

Ta del av våra senaste nyheter.

Naturbild med träd.

Vi skyltar om på Frutorps återvinningscentral!

De nya skyltarna ska göra det enkelt för alla att sortera rätt, med målet att öka återvinningen. I förlängningen är målet att hela Norden ska använda samma system, med samma symboler. Smart va?

Det blir tydligt och enhetligt med de nya skyltarna på plats, och att det dessutom blir färgglatt är ett stort plus. Vår nya återvinningscentral i Vingåker kommer givetvis också att skyltas upp med samma system.

Förutom ny design med färger och symboler så införs även en del andra nyheter. Bland annat så heter Brännbart numera Energiåtervinning. Det är ett namn som belyser det som verkligen sker, för det finns två sätt att återvinna avfall, det ena är att återvinna materialet till nya produkter och det andra att återvinna energin till el, fjärrvärme och fjärrkyla. Våra kunder hittar containern på exakt samma ställe som innan men med ett nytt namn. Här kommer vi inom kort genomföra insatser tillsammans med våra besökare för att bli ännu bättre på att synliggöra avfallet och sortera rätt. Mer om detta kommer efter sommaren.

Omskyltningen pågår i detta nu och under tiden kan säkert lite förvirring uppstå innan vi lärt oss hitta rätt. Är du osäker på hur ditt avfall ska sorteras är du alltid välkommen att fråga vår personal.

Tillbaka