Bruksrestaurangen Hälleforsnäs är kranmärkta!

20 nov, 2020

VA

Vi kan med stolthet meddela att den första restaurangen som kranmärker sig i våra tre kommuner är Bruksrestaurangen Hälleforsnäs.

Det är dessutom inte vilket kranvatten som helst, utan Svealands godaste kranvatten enligt Svenskt Vattens kranvattentävling som avgjordes den 18 november 2020.

Svealands godaste kranvatten har Flens kommun, och juryns motivering lyder: ”Ett vatten med en spröd, fin ton och som bjuder in till stora klunkar. En briljant törstsläckare.”

Svenskt Vatten utfärdar hållbarhetsmärkningen kranmärkt till verksamheter som väljer kranvatten framför förpackat vatten. Att vara kranmärkt betyder att med stolthet servera kranvatten i sin verksamhet. Vi tar på så vis ställning för en bättre miljö och inspirerar andra att också välja kranvatten. Organisationer och företag har mycket att vinna på att välja kranvatten istället för buteljerat vatten. Flaskvatten är minst 250 gånger dyrare per liter jämfört med vatten från kranen. Dessutom är det en miljöfråga. Det går åt minst 300 gånger mer energi att producera och leverera en liter flaskvatten än en liter vatten från kranen.

Mer information om kranmärkningen finns att läsa på www.kranmarkt.se.