Renhållning

Återvinningscentral

lorem

Bild över återvinningscentralen Frutorp

Besök våra återvinningscentraler

Varmt välkommen att besöka våra återvinningscentraler Frutorp i Flen och Vik i Vingåker. I Katrineholms kommun drivs Vika återvinningscentral av Tekniska verken i Linköping.

Här kan du lämna allt från möbler och farligt avfall till kylskåp och trädgårdsavfall. Är du osäker på hur någonting sorteras är du välkommen att fråga oss!

Packa rätt redan hemma med hjälp av en sorteringskarta!

Läs mer om återvinningscentrallen i Flen
Sorteringskarta Flen (pdf)

Läs mer om återvinningscentrallen i Vingåker
Sorteringskarta Vingåker (pdf)

Återvinningscentralen Vika i Katrineholm

Tekniska verken sköter Vika återvinningscentral på uppdrag av Sörmland Vatten.
Läs mer om Vika i Katrineholm
Sorteringskarta Vika i Katrineholm

När är det öppet?

Våra öppettider finns att se här.

Kostar det något att besöka återvinningscentralen?

För dig som är privatperson kostar det inget att lämna ditt avfall på återvinningscentralen. Kostnaden ingår i den grundavgift du betalar för renhållning. Företag och verksamheter betalar enligt en särskild prislista.

Nytt skyltsystem

De nya skyltarna ska göra det enkelt för alla att sortera rätt, med målet att öka återvinningen. I förlängningen är målet att hela Norden ska använda samma system, med samma symboler. Smart va? Det blir tydligt och enhetligt med de nya skyltarna på plats, och att det dessutom blir färgglatt är ett stort plus.

Läs mer om nya skyltsystemet
Bild på skyltar som står på en EU-pall

Töm säcken!

Nu vill vi tillsammans med dig minska avfallet och använda resurserna på rätt sätt. Därför kommer du inom kort att uppmanas att ”tömma säcken” när du besöker någon av våra återvinningscentraler. Det innebär att allt avfall ska slängas synligt så att det sorteras och därmed kan återvinnas på rätt sätt.

Läs mer om töm säcken
Illustration på en gubbe som tömmer en säck

Vad kostar det för verksamheter?

Företag och verksamheter kan lämna sitt avfall på återvinningscentralerna i våra tre kommuner mot en kostnad. Prislista (Frutorp och Vik) för företag och verksamheter kan du se här.

Läs mer
En kran som lyfter avfall på en återvinningscentral.